Aceste maşini vor fi interzise în România. De când nu mai ai voie să circuli cu ele

În prezent, calitatea de membru al Uniunii Europene al Marii Britanii împiedică Registrul Auto Român să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta pe străzile din România. Cel mai probabil situația se va schimba după Brexit.

Conducerea Registrului Auto Român se gândește să interzică circulația mașinilor cu volan pe dreapta după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană, scrie capital.ro. Cauza este numărul mare al accidentelor cu victime în care sunt implicate aceste autovehicule.

„În prezent, Marea Britanie este membră UE, nu avem voie să impunem restricţii, guvernul polonez a impus anumite reguli şi s-a trezit cu o procedură de infrigiment. În România sunt aproximativ 20.000 de maşini cu volan pe dreapta. După ce Marea Britanie va ieşi din UE, se poate discuta de impunerea unor restricţii”, spunea șeful Registriului Auto Român.

 

susra: anatena1

 

Obţinerea carnetului de conducere, ușurată pentru persoanele cu dizabilităţi! Noile reguli la școala de șoferi

Obţinerea carnetului de conducere nu mai este o problemă pentru persoanele cu dizabilităţi din Oltenia! Un instructor auto din Tg. Jiu s-a gândit la nevoile lor şi a modificat maşina pentru ca cei cu probleme locomotorii să facă şcoala de şoferi cât mai aproape de casă şi să nu mai bată drumul până la Bucureşti sau Câmpine. Azi, primul elev a trecut cu bine de examen.

Un accident în construcţii l-a lăsat paralizat. În urmă cu șapte ani, Daniel a căzut de pe schelă, de la opt metri şi de atunci este nevoit să de deplaseze în scaun cu rotile. De azi, tânărul de 31 de ani poată să meargă cu maşina.

Apăsând pe manetă, maşina accelerează, se pune în mişcare. Trâgând de manetă către în spate, maşina frânează. Deci elevul poate să plece şi să-şi comande plecarea maşinii din manetă.

Este prima maşină din Oltenia modificată special pentru o şcoală de şoferi. Totul a costat 8000 de euro.

Nu este doar un gest nobil, ci şi un prim pas spre normalitate. Până acum, cursanţii erau nevoiţi să meargă în Câmpina sau la Bucureşti, ca să facă şcoala de şoferi. Cum au aflat vestea, telefoanele au început să sune.

În Anglia, acolo unde Daniel s-a mutat împreună cu familia, persoanele cu dizabilităţi nu doar că au o mulţime de facilităţi, dar primesc şi o maşină modificată pentru nevoiele lor.

 

sursa: anatena1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*