MARIN MORARU a fost înmormântat miercuri. Soţia maestrului a scris pe coroană un mesaj dureros

Marin Moraru va fi înmormântat, miercuri, la cimitirul Bellu, iar soţia a transmis un ultim mesaj înainte ca trupul acestuia să fie coborât în groapă. Femeia suferă îngrozitor şi are lacrimi în ochi.

Pe coroana adusă de soţia actorului la biserică scrie: ”Fără tine viaţa nu are rost”. Colegii lui Marin Moraru au venit la cimitir pentru a-i aduce acestuia un ultim omagiu, printre aceştia aflându-se Gheorghe Visu sau Horaţiu Mălăele.

Marin Moraru a încetat din viaţă, duminică seara, la spitalul Elias din Capitală, unde era internat din data de 10 august. Decesul a fost pronunţat la ora 17.30. „Nu mi-e frică de moarte, ci de pragul acela. (…) Nu mi-e frică decât de o boală urâtă, care nu se mai termină”, spunea Marin Moraru, care în semn de protest faţă de realităţile contemporane din lumea artei, a filmului şi a teatrului, se retrăsese din viaţa publică. Actorul s-a născut la 31 ianuarie 1937, Bucureşti şi a vrut ca toată viaţa din spatele scenei să rămână în spatele scenei. Lui Marin Moraru nu i-a plăcut să se expună, mai mult decât o făcea în faţa spectatorilor. Efortul ascuns al său, aşa cum spunea în ziua în care a împlinit 79 de ani, era doar acela de a se păstra departe de ochii lumii, cu orice preţ, chiar al posibilei uitări. „Nu-mi doresc nimic de ziua mea, nici măcar sănătate! Dacă este, este, dacă nu, asta e! M-au felicitat colegii de breaslă, dar nu-mi serbez ziua cu nimeni”, spunea marele actor. Într-un interviu acordat în urmă cu un an, marele actor explica de ce nu mai joacă în piese de teatru şi filme.

„Pentru că nu mai vreau. N-am cu cine, n-am de ce şi n-am ce. Ce scenariu să joc, cu cine? Cu cei care nu stau la repetiţii că au televiziuni şi alte şuşe? De ce să fac eu lucrul ăsta? Am un singur ficat. Aţi văzut cum se întâmplă acum o repetiţie cu zece actori în distribuţie? Numai regizorul, sufleurul şi doar un actor sunt în scenă, iar sulfeurul dă replica celorlalţi care lipsesc… Păi în secunda aia îi omor pe toţi! Decât să ajung la puşcărie mai bine nu mă duc! … Ce să fac? Cu beep-uri d-astea de nu te mai saturi de ele. „’te-n gură, ‘te-n nară, ‘te-n suflet” şi alte lumânări… Asta este oribil, aşa ceva nu se poate! Ei cred că sunt „reali”, că sunt normali, că asta-i realitatea. Cum pot eu să mp duc să fac aşa ceva? Cum pot eu să deschid gura să zic „’te-n nară”? Spune-mi şi mie. Toate filmele româneşti fără asta nu există. D-asta nu mă duc la film. Nu se poate aşa ceva….”, a spus el pentru Adevarul.ro.

SURSA: CANCAN.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*