Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, ARESTAT ! SOC IN FRANTA !

Nicolas Sarkozy, fostul președinte francez, a fost reținut de poliție, într-un scandal de finanţare a campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2007.

Nicolas Sarkozy a fost reţinut şi este acuzat că a primit bani de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Potrivit digi24.ro, ar fi vorba de o sumă de aproximativ 50 de milioane de euro, bani pe care Nicolas Sarkozy i-ar fi primit printr-un intermediat.

Nicolas Sarkozy ar fi în arestul poliţiei din Nanterre, unde şi-ar putea petrece următoarele 48 de ore.

Nicolas Sarkozy a mai fost acuzat de corupţie şi trafic de influenţă. Atunci magistraţii au decis înculparea acestuia pentru tăinuirea încălcării secretului profesional, corupţie şi trafic de influenţă active.

6 situații în care nu ar trebui să bei niciodată apă – corpul tău va avea de suferit dacă o faci

Puțini oameni merg la sala de sport sau iau cină fără să bea puțină apă. Cu toate acestea, consumul prea mare de lichide poate duce la unele probleme grave de sănătate. Este întotdeauna o idee bună să reduci aportul de lichid excesiv în timpul zilei decât să faci față eventualelor efecte secundare.

1. Exact înainte să dormi

Există cel puțin 2 motive pentru care ar trebui să eviți să bei apă înainte de a dormi:

– dacă bei apă înainte de culcare poate avea ca rezultat somnul întrerupt; există o șansă bună să trebuiască să urinezi mai mult în timpul nopții și poate dura mai mult timp înainte de a putea să adormi din nou.

– rinichii noștri lucrează mai încet noaptea în comparație cu ziua; de aceea, poți observa o umflare a feței și a membrelor dimineața. Apa poate accentua aceste simptome.

2. În timpul unui antrenament intens

Potrivit oamenilor de știință, aportul excesiv de apă în timpul exercițiilor poate avea efecte secundare negative. În timpul unui antrenamente intens, temperatura corpului unei persoane se ridică, determinând-o să îi fie cald. Dar consumul de apă ridicat pentru a te răcori în timpul unui antrenament poate duce la epuizarea electroliților.

În consecință, o persoană poate suferi de:

– durere de cap;

– greaţă;

– ameţeală.

În plus, consumul excesiv de lichide poate fi periculos pentru persoanele cu afecțiuni cardiace deoarece crește tensiunea cardiacă. De aceea, medicii recomandă să bei apă abia după un antrenament.

3. Dacă urina ta este incoloră

Urina complet incoloră este un semn de supra-hidratare. Dacă ai urină incoloră, probabil că bei prea multă apă în timpul zilei, chiar dacă nu simți că îți este sete. Acest băut excesivă poate duce la scăderea nivelului de sodiu care duce la unele probleme grave de sănătate, inclusiv un posibil atac de cord.

4. Pentru a scăpa de senzația de iuțeală după anumite preparate

Nu ar trebui să bei apă după ce mănânci ardei iuți deoarece senzația de arsură este cauzată de o moleculă numită capsaicină. Deoarece capsaicina este o moleculă nepolară, ea poate fi dizolvată numai în alte substanțe nepolarizate cum ar fi laptele.

Dacă încerci să scapi cu apă de senzația dată de ardeii iuți asta va permite capsaicinei să se răspândească în gură și în gât și va face doar ca situația să se înrăutățească.

5. Exact înainte, în timpul și imediat după ce mănânci

Consumul de apă în timpul mesei poate provoca indigestie. Acest lucru se întâmplă deoarece gura noastră produce saliva cu enzime care sunt esențiale pentru un proces digestiv sănătos.

Băutul în timpul meselor duce la o scădere a salivării și din acest motiv alimentele nedigerate se îngrămădesc în organism și pot deveni toxice chiar dacă ele sunt sănătoase.

Rețineți că apa rece sau băuturile alcoolice face ca situația să fie și mai rea.

6. Când vine vorba despre un furtun de grădină

Chiar dacă un furtun este conectat la o țeavă cu un sistem de apă curată, elementele din țeavă în sine pot fi periculoase pentru sănătatea ta din următoarele motive:

– organotinul perturbă sistemul endocrin;

– antimonul este legat de afectarea ficatului, a rinichilor și a altor organe;

– ftalatele pot scădea inteligența și pot provoca schimbări comportamentale

7. Când vine vorba despre îndulcitorii artificiali

Acest sfat va fi util pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate. Îndulcitorii artificiali sporesc apetitul și pot duce la creșterea în greutate. Reține că apa cu gust de lămâie poate conține aceste elemente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*