ORA DE VARĂ 2018. Când se dă ceasul înainte. Vom dormi mai puțin

Ora se schimbă de două ori pe an, o dată se trece la ora de iarnă și o dată se trece la ora de vară, iar schimbarea se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară.

Atunci, ziua este egală cu noaptea și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât să existe o zi de adaptare a organismului la noua oră.

Se va trece la ora de vară pe data de 25 martie 2018, mai exact în seara de 24 spre 25 martie 2018, atunci când ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Ora 3:00 va deveni ora 4:00. Va fi „noaptea în care dormim mai puțin” cu o oră.

 

sursa: antena1.ro

 

Meteorologii NU aduc veşti bune! România, sub COD GALBEN de ploi şi furtuni!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteo de ploi şi manifestări de instabilitate atmosferică. Informarea meteo este valabilă pentru toată ţara.
Potrivit ANM, în intervalul 12 martie, ora 16:00 – 14 martie, ora 08:00, temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale.

Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte, vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp.

 

sursa: antena1.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*