Workshop-uri realizate la Hyperion, în proiectul „Modelling the New Europe”

 • FOTO-COMUNICAT-MODELLING-THE-NEW-EUROPE-NOIEMBRIE-2015-1024x678
  • În perioada 5 – 9 octombrie s-au realizat workshop-uri în cadrul proiectului european „Modelling the New Europe”, derulat de Universitatea Hyperion.
 • Provocări ale regionalizării pentru guvernanţa europeană. Includerea tematicii în programele  universitare de studiu;
 • Modalități de corectare a dezechilibrelor macroeconomice şi includerea tematicii în programele universitare de studiu;
 • Monitorizarea și controlul dezechilibrelor macroeconomice la nivelul UE în programele universitare de studiu;
 • Modele europene de parteneriat civic și introducerea lor în practica managementului universitar performant;
 • Modele europene de parteneriate sociale și introducerea lor în managementul universitar performant.
 • Provocări ale regionalizării pentru guvernanţa europeană. Includerea tematicii în programele  universitare de studiu”, care a avut loc pe 5 octombrie, a cuprins 4 sesiuni de lucru și i-a avut ca referenți pe: Mihaela Iordan – tema „Regionalizarea. Concept și perspective”Mihaela Dumitrescu – tema „Guvernanța și teorii ale integrării în Uniunea Europeană”Dan Topor – tema „Guvernanță europeană și regionalizalizare”.
 • Modalități de corectare a dezechilibrelor macroeconomice şi includerea tematicii în programele universitare de studiu” s-a desfășurat pe 6 octombrie, a avut 3 sesiuni de lucru, iar referenții workshop-ului au fost Mărioara Iordan – tema „Semestrul european 2015” și Mihaela Dumitrescu – tema  „Dezechilibrele economice ale României”.
 • Monitorizarea și controlul dezechilibrelor macroeconomice la nivelul UE în programele universitare de studiu”, cu 3 sesiuni de lucru, iar Mihaela Dumitrescu  – tema „Supravegherea macroeconomică la nivelul Uniunii Europene” și Dan Topor  – tema „Dezechilibrele economice. Monitorizare și control” au fost referenți.
 • Modele europene de parteneriat civic și introducerea lor în practica managementului universitar performant” a avut loc pe 8 octombrie, a cuprins 4 sesiuni de lucru și i-a avut ca referenți pe: Luminița Ciocan – tema „Parteneriate civice și parteneriate sociale. Experiențe europene”Dorel Bahrin – tema „Parteneriate civice în domeniul educațional” și Moise Leonida  – tema Rolul parteneriatelor civice în managementul universitar”.
 • Modele europene de parteneriate sociale și introducerea lor în managementul universitar performant” s-a desfășurat pe 9 octombrie și a avut 4 sesiuni de lucru. Referenții au fost: Luminița Ciocan  – tema „Parteneri sociale și parteneriate”Ion Pârgaru – tema „Experiențe europene în încheierea și derularea parteneriatelor sociale”Lucian Liviu Albu – tema „Parteneriate sociale în domeniul educațional” și Carmen Uzlău – tema„Utilitatea parteneriatelor sociale și introducerea lor în managementul universitar”.
 • Obiectivul general al proiectului „Modelling the New Europe” vizează dezvoltarea unui program masteral interdisciplinar în domeniul Guveranţei Economice Europene, pentru dezvoltarea calitativă a resurselor umane şi a comunicării dintre mediul academic şi cel economic, în scopul creşterii gradului de integrare a absolvenţilor pe piaţa muncii.
 • „Modelling the New Europe” – Program masteral în Guvernanța Economică Europeană, desfășurat deUniversitatea Hyperion în parteneriat cu Asociaţia Poliedra România şi Progetto di Espressione e Sviluppo Territoriale – Società Cooperativa a Responsabilità Limitata (PRODEST S.C. A R.L. Italia), este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013,  Axa Prioritară nr. 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenție 1.2 „Calitate în învăţământul superior”, Contract POSDRU/156/1.2/G/139085, și se va derula pe o perioadă de 18 luni.
 • Informaţii despre desfăşurarea acestui proiect se găsesc pe site-ul www.modelling.hyperion.ro.
 • COMUNICAT DE PRESA – MODELLING THE NEW EUROPE, NOIEMBRIE 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*